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うなぎの蒲焼き関西風&関東風 - Summer feature in Japan, Grilled eel

一の丑には、うなぎの蒲焼き関西風&関東風コラボ丼

うなぎの蒲焼き関西風 - 腹開き・お頭付き

二の丑には、うなぎの混ぜご飯

There’s a difference how to cook Grilled eel between Kansai and Kanto. We enjoyed both style on the Midsummer Day of the Ox this year - Japanese has a custom to eat Grilled eel (”Unagi”) or something which has “u” in its name (like “Umeboshi,” “Udon,” “Uri”...) on that day of Midsummer.

8月8日に立秋を迎え、夏の土用は終わりましたが、今年は土用の丑の日が2回ありました。うなぎの蒲焼きは関西と関東で調理法が異なりますが、大阪では意外と関東風のうなぎの蒲焼きを扱っているところも多い印象。我が家では一の丑の日に、うなぎの蒲焼き関西風&関東風のコラボ丼を堪能しました。